Skip to main content

Posts

Kuala Lumpur Hop on Hop Off Bus

Assalamualaikummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

After about 5years (hamagerddd) abandoning this blog and now im backk haha. tapi dh tukar the blog url and theme semua so tht nampak clean sikit. ewahhh

So hello semua. after a while berhibernasi..so here my first post after being a mom. pasni posting misti so bowring je wakakaa.

smalam kteorg anak beranak bajet2 tourist la jejln kl naik public transport. sbenanye bapaknye je nk claim birthday cum anniversary cum father's day punye present (kesian bini cheapskate haha). dia memula nk g pertama complex je tp mak ni kepala otak bergerak je keje cari pasal nak berjalan so google la pasal bas hop on hop off ni. dah lame gler la usya bas ni asek tgk tourist naek cm best jee. tp dlu igtkn mahal gila pastu cm poyo nye lah. haha

rupanyaaa tiket murah je untuk Malaysian.

RM 19 for adult
Children below 5years freee


lahhh.kekdahnyee. igtkn smpai rm50 sorg haha. so rs cm okey la jugak since bus tu pergi byk tempat. Overall ade 23 stops. boleh naik kt m…
Recent posts

selamat berkawen feeza ku syg!

assalaamualaikum!





first time i met her during forecast program at utm skudai back in 2005. we are not in the same class, tp sebab bukaan ramai mane pon bdk2 forecast, so we know that familiar faces, budak2 hingusan baru lepas spm kena paksa belajar. hahaha. 

of course perasan kewujudan dia sbb lawa sgt. hahaha sounds pervert isnt it? kahkah aku mmg suka tgk pompuan lawa. kagum dgn ciptaan Allah. ceaceaa so kalo aku dok tenung tgk korg tu, korg lawa la, tau? hehe oh tgk laki omey kachak pon kitew suke gak. so balance ler. nyehnyeh. 

 and dah mmg jodoh nak jadi kawan baik, msk first year, ade la jadi mcm2 pastu sampai la kteorg jadi roomate. trus jadi rapat sampai sekarang. how time flies. its nearly 8 years since the first time i met her and she's still the same person that i know back in 2005. manja, sensitive, tak reti nak marah, gelak tersedu sedu. hahahaha sorry syg. gelak awk mmg omeyy sgt. :p


and tomorrow, she will be marrying the love of her life. zairy, i know u can take c…

Tips untuk survive semasa belajar di luar negara

assalamualaikum!

cik seri dtg lagi! berkurun diam kens. hehehe aritu baru bc and reply komen2 kt entry yg cara-cara nk smbung blajar kt luar negara yg i tulis dlu tu. pastu ade sorg suggest suruh buat entry pasal nk survive kt negara org. thanks!

actually takde ape sgt la sy rasa. negara memana pon sama je. ade maknusia, ade shopping complex, ade restoren. hehehe cuma rsnya ade la certain factor yg buat setiap negara tu unik contohnya culture, cuaca, ketinggian org, kaler kulit dan jugak of course takde family disisi sobs. hewhew

so meh sy listkan kengkonon mcm tips nk survive kt tmpt org, especially yg baru nak mulakan hidup kt negara yg before ni mmg asing bg kita.


1. Cuaca
Bila dh dpt offer letter and everything, dh ready to fly je, buat la research sket pasal  negara yg korg nk pergi tu. 4season ke. 2season ke. panas sepanjang tahun ke, banjir sepanjang tahun ke cmne kens. heh so boleh la prepare gadget ke baju and yg paleng penting mental. ye la kulit dh biasa dgn suhu 25-34degre…

she's engaged!

assalamualaikum!

dh tunang dah darah manisss awwwuch auuucchh!






bkn makhluk ini. dia maseh muda donk! waka waka waka.






taraaa!! cik bakal puan nelly nilla! ceaceacea tgk mak handam tuww. hahaha. mak handam tu kengkonon je pakaikan tudunng. kalau lah dia yg mekapkan ila, harus lari blk rombongan pihak lelaki.



 muka penoh berdedikasi, nak khidmat mak handam ni dan sanggup menanggung risiko yg tinggi? email saya.   :p




makanya pada hari kejadian, meluncur sikun melalui karak highway membawa rombongan cik kiah puan kiah dr kl. puan pg dtg all the way from penang, then gerak skali ngan kteorg.


bini bini org sila kekiri...yg single dan ebelebel sila rapat kekanan...bergerakkkk!!!



doorgift, aku takdapat nih weyyy..kesokk!



pg kate babynya lapo, tu mkn extra siket. katanyaa la. hewhew



al-budu-tun! mengambil hati belah lelaki kewww. ihiksss 







sang arjuna ewaaah, ewaahh bulee...ewahh bulee teraju tigo!



gadis dulang polkadot.



kalo panggil tok kadi ni dah boleh langsung terus ni. kehkeh meriah uols r…